söndag 9 juni 2019

SM Uppsala Masters

Hej Alla!
Tävlingen kom igång med en rivstart och allt rullade på så snabbt att jag  inte hann blogga.
Igår, lördag var det första tävlingsdag. En AAT-bana på 2 timmar. Richard beslutade sig för att starta tidigt då det fanns risk för att termiken skulle avta hastigt på eftermiddagen. Tyvärr tog det lite längre tid än väntat, så ett gäng som startat senare hann hem med högre hastighet. Det blev en nionde placering, med ett poängtapp på 183 poäng. Det får inte bli mer, så nu är det bara att ladda om inför morgondagen, då vi förväntar oss riktigt bra väder. Det som är bra i SM synpunkt är att vi ligger på en tredje plats, ett gäng finnar är med och har placerat sig i toppen. De är de värda, för vi var ju hos dem förra året då de fick storstryk av oss svenskar, så det har nog varit revansch-sugna under hela året!
Richard hade ändå tur som kom runt, eftersom han var nere på 360 meter efter 4 mils flygning. Det hade inte varit kul att dra motor redan då. Det var trickigt väder och det var många som landade ute.
Det blev en godkänd första tävlingsdag och vi avslutade dagen med att skrubba bort ungefär 10 000 flugor som satt  hårt fast på vingarnas framkant och långt in på undersidan. Men vädret var varmt och solen sken så det gick ingen nöd på oss.
På kvällen fick vi lyssna på Börje Gustavsson spännande föredrag om sin otäcka landning på en trafikerad bilväg utanför Borås. Inga personskador, några plåtskador på två bilar och lite skavanker på flygplanet som kraschade vingspetsar och trasig nos. Han hade verkligen änglavakt den dagen!
Idag är det inställt, för att Uppsala har flygrestriktioner vissa dagar som idag, men vädret hade ändå inte varit så pass bra att det hade kunnat bli tävlingsdag, så det verkar inte vara några sura miner. Vi blir dessutom bjudna på mat ikväll! Ska bli spännande att se vad det blir. Imorgon kör vi igen! Det ser ut att bli riktigt bra flygväder. Tisdag, onsdag återigen tveksamt.
Tassi, vår lilla flygkatt vilar idag. Hero syns i bakgrunden. Han sover han med. Just nu sol och mycket hårda vindar.


1 kommentar: