söndag 29 juli 2012

!:a incidenten!

Idag är det träningsdag två. Allt löpte på i god ordning och starten gick bra. Det är vid starttiden vi har den värsta värmen särskilt när vi står på den svarta asfalten. Efter startproceduren åkte vi ned till ett område där de har satt upp tält och fläktar till oss lag. Där inväntade vi piloternas starttider. Då ser vi ett segelflygplan komma in från fel håll = medvind,  utan att ha rapporterat på radion. Han vinglar till och dimper rakt ned i backen från cirka fem meters höjd, som ett magplask ungefär. Det såg riktigt otäckt ut. Vi tror att planet ändå höll och att piloten klarade sig utan skador, eftersom det aldrig kom någon ambulans. Vi vet inte vilken nation och inte heller varför piloten gjorde denna konstiga manöver rakt mot övrig trafik och som sagt i medvind. Det såg ut som han tappade bärförmåga och det kan ju varit så att det blåste till kraftigt just där och på den höjden. Det släpper ofta termikblåsor och det genererar till en kraftig vind. Vi bad Mika kolla om våra piloter fortfarande var i luften och de var det lyckligtsvis. Vi kanske får veta mer senare ikväll om detta?
                                                                                       ( Fotograf Annette)
I förrgår var vi på välkomstparty. Vi blev bjudna på hamburgare och en liten fruktefterrätt. Jag hade klätt mig lite USA inspirerat!
Här har Annette och jag roligt åt en australienares klädkod. Vi funderade faktiskt på att stoppa ned ett sugrör och blåsa. Var får ni lista ut själva! Kanske hade han börjat dansa linedance då? Festen blev inte roligar än så... eller som Mika sa.    -De som dansar har inte råd att stå i baren!
(Fotograf Richard)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar