måndag 6 augusti 2012

Fina placeringar!

Idag har det varit häftiga farter. Richard flög i 141.4 km/h och fick en fin 7:e plats. Börje, teamflygaren kom upp till 142 km/h som resulterade till en kanon fjärde plats. De är duktiga våra svenska piloter! Det är ganska jämnt i toppen, så vi ligger bra till i resultatlistan. De lyckades flyga ifatt ett antal klungor, vilket är mycket bra gjort. Det är en ganska brutal flygning med höga farter och kraftiga stig. Richard beskriver:
- Det gäller att vara fastspänd ordentligt för de hoppar och far. Man tar upp med  2-3 G i stigen och sedan in i en kraftig sväng då man kurvar runt i 3-4 meter stig. Drar iväg från 100 km/h till 200 km/h. Under flera mil s.k. delfinflyger man, vilket menas att man flyger rakkurs men hissar i stig för att bibehålla höjden så länge som möjligt. Det är då ett öronbedövande tjut inne i kabinen av fartvinden och elvariometern, ett instrument, piper konstant då den talar om sjunk respektive stig. Det gör att man slipper titta på instrumentet och kan då istället titta ut och se vad som händer runt omkring i luften. Särskilt i starten då 20-30 flygplan ligger i samma termikblåsa. Då gäller det verkligen att titta ut, eftersom det inte finns tid till att titta på instrument! Risken för kollision skulle då vara överhängande.
Dagen bjöd inte på några molngator, utan det var mer klassisk glida-stiga väder. Det har varit hur kul som helst, blir en slutkommentar! Total placering 10 respektive 12. Richard har fotat från planet under dagens flygning.

Natti, natti från Richard och Maddie

3 kommentarer:

  1. Snyggt jobbat igår, imponerande placeringar :-)
    Vi följer er med stort intresse varje dag.

    Stor kram
    Anna C

    SvaraRadera
  2. Hej Anna!
    All lycka till er med det nya lilla busfröet! Tänk om ni hade varit här! Det hade varit så mysigt.
    Kramkram!

    SvaraRadera
  3. Hej Madde!!

    Det var tur att jag köpte en flygande Internet"LER" annars kunde inte läsa någonting om er. Här i Svedalaaaaaaaaaa, regn, regn, regnnnn. Lycka till!!!
    Eliete

    SvaraRadera