fredag 10 augusti 2012

Tävlingsdag 6

I förrgår fick Italien problem vid landning. Thomas Gostner gick av banan för att ge plats för inkommande och slog troligtvis in stället. Det blev full meck! Oturen höll i sig under nästa morgon och då var det en punktering att laga under griddning. De var så snälla att de släppte in honom i ledet trots att alla stod uppställda. De är väldigt vänliga här!
Nu en utvärdering på gårdagens uppgift!
Kawa, den duktiga polacken startade 13:51, flög själv och fick 149.3 km/h som medelhastighet (placering 1). Alena startade däremot riktigt sent, 15.05 och flög i 133.2 km/h (placering 25). Richard startade 13:37 och fick 138.6 km/h (placering 14). Kawa har fått en varning för osportsligt beteende, kanske för att han kommer försent till Briefing? Jag gissar.
Igår var varken Börje eller Richard beredda på att starta. De trodde övriga piloter skulle gå till en nybildning, men helt plötsligt var de på väg och då var det bara att starta. Richard var lågt, men fick en bra blåsa, så det gick bra ändå.
En reflektion är att det tar tid när man är ensam att hitta stig. Här befinner sig inte termiken där man tror att den ska vara, men i en klunga hittar man stiget fortare och farterna går då fort. Helt ok dag.
Uffe: Ojämn flygning. Det går stundtals fort, men inte hela vägen.
Dag 6: Racing Task: 61.8 km Starten öppnade 14:32 och Richard och Börje startade 14:47.
Richard var totalt vansinnig efter bogsering. Det var andra dagen han blev avsläppt i sjunk och långt bort, så han tappade 200 meter redan från början. Han hämtade upp sig, men det tog tid och mycket kraft. Nu har de passerat CB. Börje rapporterar sprakningar i cockpit, Richard tyckte han kunde passa på att ladda batterierna;-)
Åskvädret är på väg hit till oss i Uvalde och beräknas komma om en timme, med kraftiga vindar. Tanken slår mig då att de ska möta detta en gång till! Hoppas att det passerar förbi i en annan riktning, när de väl ska hem. Sjöbrisen ska inte vara något problem idag. En torrare luft är på väg in och det resulterar till färre Cumulus. Richard är just nu i ett blåområde, men har höjd. Tydligen är det väldigt långt att glida. Höjd 1500 m avstånd 95 km till 5:e brytpunkt.

Igår fick vi åka ut till fältet en extra gång för att demontera. En åskby var på väg in, men ändrade till slut riktning eller dog ut.
I starten fick en Open kärra problem. Han lyfte inte. Tjeckerna skrek i radion att bromsarna var ute och troligtvis hade de fastnat. Han dök ned i ett dammoln i slutet av banänden. Vilket resulterade till att laget fick hämta planet med vagn och åka till en lokal för reparation. Vet ej skador på plan, men piloten verkar ha klarat sig bra, tror vi.
Nu går solen i moln här för en CB. Undrar hur snabbt det börjar regna här? Jag plockar ned datorn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar