torsdag 9 augusti 2012

Tävlingsdag 5

Redan femte dagen!
Först en utvärdering på gårdagens:
Richard och Börje fick en bra start. De hade inledningsvis en högre höjd än övriga och jobbade ifatt ett par piloter. Ett tag hängde de på Rubay (hoppas jag stavade rätt).Stigen var svåra att hitta. Det kunde växla mellan 2.5m-5 m medelstig i blåsorna. Richard drog nitlotten och fick den sämre blåsan och tappade fart. Där skiljde de sig åt och Richard valde att åka en annan väg och var hemma 7 sekunder efter mål tid. Han var den som var närmast klockad på rätt sida om tidslinjen. Börje kom cirka en kvart senare, men hade då bättre medelhastighet, eftersom han hade flugit längre och något snabbare. Det blev helt ok placeringar där Richard kom på 13:e plats och Börje på 9:e. Richard klättrade en placering i totalen.
Uffe, 18 meters piloten, startade något för sent, men helt ok ändå. Han gick lite för långt i en av radierna och tappade då på slutet och kom försent till finalblåsan, då vädret tog mer eller mindre slut.
Dagens uppgift:
Assigned Area Task: Minimum tid: 3:00 Distans 421.8 km.
Tre areor och de startade 13:38
De startade relativt tidigt och kanske kan vi äntligen få en lite tidigare kvällsmiddag.
Idag är det risk för åska. Än så länge ser vi inga CB i sikte, men de ska börja bygga på norr om oss och har väl börjat så smått. Alla banor är lagda söderut. Vi som går på backen märker att det är lite fuktigare i luften idag än vanligt. Här sitter vi och väntar på starttiderna. Vi sitter i ett VIP-tält med en fläkt och svetten rinner.;-)
Men, jag hörde att det regnade hemma i Svedala, så jag klagar inte. Kanske stannar jag kvar, för det här klimatet är så göööttt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar